Medence karbantartás
Ajánlatkérés

Elérhetőségek:


Tel: 06 30 799 44 73
info@medencemester.hu

Néhány jótanács


Medence tisztítás
Medence tisztítás
Medence tisztítás
Medence tisztítás

Miért szükséges a pH szint beállítása?

A túl magas pH szint a homokszűrő un. elszappanosodását okozza, a szűrő eltömődik. Ilyenkor a szűrőhomok részleges vagy teljes cseréje szükséges. A fertőtlenítőszerekből magas pH esetén a szokásos adag többszöröse szükséges. Túl alacsony pH szint esetén a medence vize savas erősen korrozív hatású.

A szűrő teljesítménye jelentősen csökkent, a visszamosás sem vezet eredményre, mi lehet a probléma?

Lásd az előző kérdést, amennyiben mechanikai probléma (dugulás) nem áll fenn. Valószínűleg túl sokáig működött a szűrő magas pH szinten. Állítsuk be a pH szintet. Ha ez nem segít, akkor cseréljünk homokot.

A medence vize nem kristálytiszta, fátyolos. Mit tegyek?

Ennek a jelenségnek két oka lehet: Kezdődő algásodás vagy olyan apró szennyeződések jelenléte, amelyeket a homokszűrő nem tud kiszűrni. Megoldás: minden esetben állítsuk be a pH szintet majd sokkoló klórozás, azaz 10 m3 vízbe 10-20 dkg gyorsan oldódó klór granulátum bejuttatása és pelyhesítő alkalmazása. Ilyenkor a medence homokszűrőjét célszerű a víz teljes tisztulásáig naponta többször is visszamosni. Az elpusztult algák lerakódhatnak a medence aljára is. Ebben az esetben porszívózzuk ki a medencét. Porszívózás után is végezzünk egy visszamosást.

Zöld a medence vize vagy a sarkokban algák jelentek meg. Mit tegyek?

Megoldás: minden esetben állítsuk be a pH szintet majd sokkoló klórozás azaz 10 m3 vízbe 50 dkg gyorsan oldódó klór granulátum bejuttatása és pelyhesítő alkalmazása. Fontos az algák szaporodásának csökkentésére 10 m3 vízbe 1-2 dl algátlanítót adagolni. Ilyenkor a medence homokszűrőjét célszerű a víz teljes tisztulásáig naponta többször is visszamosni. Az elpusztult algák lerakódhatnak a medence aljára is. Ebben az esetben porszívózzuk ki a medencét. Porszívózás után is végezzünk egy visszamosást. Abban az esetben, amikor a víz már annyira bezöldült, hogy nem átlátható, akkor érdemes a vizet leüríteni és takarítás után újratölteni.

A felső medence tulajdonosa minket választott:
algás medence